Aquestes són cinc claus en tèxtil laboral per a alleujar la calor en treballar a l’estiu

Ha arribat l’estiu i amb si les altes temperatures pròpies d’aquesta època de l’any. No obstant això, encara que el període estival hagi donat principi, hi ha una gran part de la població per a la qual l’arribada de l’estiu no significa que tinguin vacances, sinó que treballen en unes condicions més adverses de l’habitual a causa de la calor.

Segons un estudi elaborat pel Centre de Política del Sòl i Valoracions (CPSV) de la Universitat Politècnica de Catalunya, en els últims 50 anys, Espanya ha experimentat un augment de temperatura de 3,54 °C, convertint els 90 dies d’estiu anuals en 145. Això ha fet que cada vegada sigui més necessari establir una sèrie de mesures per a protegir la salut dels professionals davant la calor, com evitar el treball a l’aire lliure en les hores centrals del dia, quan l’exposició al sol és major.

És per això que Velilla Group, ha llançat les cinc claus per a tolerar la calor en el treball i fer més suportable la jornada laboral en aquesta època:

  1. Teixits tècnics o de cotó: peces fabricades amb materials transpirables o que afavoreixin la transpirabilitat, que permetin la circulació de l’aire regulant la temperatura del cos, com el cotó o el lli.
  2. Peces folgades: roba lleugera i fresca que permeti una bona mobilitat, com a samarretes o pols de màniga curta i pantalons curts. Aquest tipus de peces afavoreixen la llibertat de moviments i permeten als treballadors fer les tasques de forma més eficient.
  3. Portar diverses capes de peces: d’aquesta manera és més fàcil adaptar-se a les diferents temperatures segons avança la jornada. Màniga llarga per a les hores més fresques i peces d’estiu per a les hores centrals.
  4. Calçat de seguretat: és fonamental comptar amb un calçat còmode i transpirable que protegeixi els peus dels treballadors sense oblidar el seu confort.
  5. Protecció solar: amb l’exposició a l’aire lliure i al sol, s’ha d’emprar crema solar per a protegir la pell. A més, és important l’ús d’accessoris com a gorres i ulleres de sol per a evitar insolacions i protegir el cap i ulls.

A més, Velilla Group ressalta la importància d’adaptar la roba laboral a les regulacions i requisits de seguretat de cada activitat i lloc de treball. I recorda que, malgrat que les temperatures pugin, no s’ha de posar en risc la integritat física dels treballadors. Per això, compten amb peces adaptades a la temporada d’estiu: roba laboral i calçat de seguretat que els permeten fer el seu treball protegits i frescos.

Font: RRHHdigital.com

Deixa un comentari