El 30% morts en accident laboral a Espanya es produeixen en accident de trànsit

4.420 persones han perdut la vida en els últims set anys a Espanya en un accident laboral. D’aquests, 1.312 morts s’han produït a conseqüència d’un accident laboral de trànsit (el 29,7%).

D’aquests, el 56,1% es produeixen in itineri, és a dir, en el trajecte d’anada o volta del treball. Per gènere, el 88,4% dels morts són homes, i per tipus de vehicle, el 31,8% dels accidents de trànsit mortals es produeixen amb automòbils.

Són algunes de les principals xifres de l’estudi de sinistralitat realitzat pel Servei d’Activitats Preventives de Riscos Laborals de Umivale Activa relatives al període comprès entre 2017 i 2022 amb dades de l’Associació de Mútues d’Accidents de Treball (AMAT).

En 2022 es van produir 67.397 accidents laborals de trànsit amb baixa, un 12% més que en 2021, “xifres que ens demostren que hem de continuar posant l’accent el campanyes preventives com la que estem presentant, perquè les xifres continuen creixent”, ha destacat José Luis Cebrián, tècnic superior de Prevenció de Riscos Laborals.

Per tipus de vehicle, els turismes continuen aglutinant més de la meitat dels accidents laborals de trànsit a Espanya (50,9% del total del període 2016-2022). “En aquest sentit ens ha cridat l’atenció que s’han produït quatre vegades més accidents de trànsit en jornada amb bicicletes i patinets que amb vehicles pesants i més del doble dels accidents produïts amb camionetes o furgonetes”, apunta Cebrián.

Campaña #ConduceSeguro interactiva

Per tot això i amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat Viària, el pròxim 10 de juny, la mútua torna a llançar la seva campanya #ConduceSeguro amb una bateria d’audiovisuals interactius.

“Es tracta de sis audiovisuals que se sumen als dotze que ja es troben en la nostra web però amb la novetat que, a manera de joc, inclouen preguntes sobre els continguts tractats permetent a l’usuari afermar els seus coneixements en seguretat viària”, destaca Cebrián.

Els nous audiovisuals s’aniran publicant i difonent al llarg dels sis mesos que durarà la campanya per a concloure el 18 de novembre, coincidint amb el Dia Mundial en record de les Víctimes d’Accidents de trànsit.

A més la campanya inclou una infografia 360è immersiva que recopila vídeos i fitxes informatives segons el tipus de vehicle i els seus riscos.

“Els usuaris poden desplaçar-se en un vídeo gravat en format panoràmic i anar clicant en cadascun dels vehicles. S’obriran desplegables amb materials associats a cadascun dels vehicles i fins i tot es podrà descarregar-la informació inclosa en aquest entorn”. “Es tracta d’aprofitar les noves tecnologies i sensibilitzar d’una manera diferent per a arribar al major nombre d’usuaris, independentment del tipus de vehicle que utilitzin”, ha afegit.

Un contingut que se suma a tot el conjunt d’audiovisuals i fitxes que la mútua Umivale Activa disposa en el seu web per a contribuir a reduir la sinistralitat viària i fomentar hàbits segurs al volant.

Font: Prevencionar.com

Deixa un comentari