230 persones van morir per accidents de treball en els 4 primers mesos d’enguany

Segons dades estadístiques fins a abril, s’informa que 230 persones han mort a causa d’accidents laborals en els primers quatre mesos de l’any a Espanya. Encara que hi ha una lleu millora en comparació amb el mateix període de l’any anterior, el sindicat UGT insta els partits polítics a comprometre’s en els seus programes electorals a combatre decididament la sinistralitat laboral.

De les 230 morts, 197 van ocórrer durant la jornada laboral, mentre que 33 van ser accidents in itínere. Els infarts i vessaments cerebrals continuen sent la principal causa de mort, seguits pels accidents de trànsit, caigudes i atrapaments. El sector de serveis va registrar el major nombre de defuncions, amb 107 casos.

S’observa un lleuger descens en els accidents amb baixa durant la jornada laboral, possiblement a causa de la reducció dels casos de COVID-19 classificats com a accidents laborals. No obstant això, els accidents in itínere van augmentar un 12,2%, la qual cosa pot atribuir-se al retorn als llocs de treball després de la reducció del teletreball.

UGT destaca la necessitat de millorar la gestió de la prevenció de riscos laborals en les empreses i proposa la creació d’una taula de Diàleg Social en aquesta matèria. A més, sol·liciten als partits polítics que incloguin en els seus programes electorals el compromís d’aprovar un Pla de Xoc en col·laboració amb els agents socials, que abordi els riscos psicosocials relacionats amb els infarts i vessaments cerebrals.

El sindicat també advoca per la creació d’una figura similar al Delegat/a Territorial de Prevenció de Riscos Laborals a nivell estatal, amb l’objectiu de millorar la prevenció en les petites i mitjanes empreses on no hi ha representació sindical. Així mateix, ressalta la importància d’assignar més recursos a la Inspecció de Treball i a la Fiscalia especialitzada en sinistralitat laboral per a garantir el compliment de la normativa i dur a terme recerques i responsabilitats en casos d’accidents laborals mortals.

Font: Huffintongpost.es

Deixa un comentari