Hostaleria d’Espanya sol·licita al Govern que el nou pla de Formació s’adapti al sector

Davant l’aprovació la setmana passada per part del Consell de Ministres d’una inversió de 1.300 milions d’euros per a reforçar la Formació Professional, des d’Hostaleria d’Espanya es valora de manera positiva aquesta mesura.

Des de la institució s’espera que contribueixi a una formació de qualitat, adaptada a les necessitats de l’hostaleria, que impulsi la professionalització i la generació d’ocupació de qualitat en un sector que dona treball a 1,7 milions de persones.

Davant l’anunci d’aquesta inversió, Hostaleria d’Espanya, insta a reforçar la formació dual per a tots els autònoms i pimes, especialment del sector.

A més, sol·licita que s’inverteixin i reforcin programes de mobilitat d’alumnes de formació professional entre CCAA (seguint el model de Beques Sèneca en Estudis Universitaris).

D’altra banda, es requereix la renovació integral del currículum formatiu de les titulacions del sector.

Així mateix, des d’Hostaleria d’Espanya es considera fonamental que el pla aprovat pel Consell de Ministres contempli un pla especial de convenis de col·laboració internacional i dels IES amb centres estrangers.

Finalment, aposta, una vegada més, per la targeta professional que reculli un itinerari formatiu i professional que ha seguit el treballador des de la formació reglada, passant per l’experiència adquirida i aspectes com la prevenció de riscos laborals, la seguretat alimentària i altres processos de formació  complementària que afavoreixin la seva ocupabilitat i mobilitat funcional i territorial.

Font: Restauracionnews.com

Deixa un comentari