Balears, autonomia amb majors índexs per sinistralitat laboral

Les autonomies amb major taxa d’incidència de sinistralitat laboral són Cantàbria, Astúries i Balears, els treballadors més afectats tenen entre 60 i 64 anys, i les dones presenten una major taxa d’incidència que els homes.

A tancament del quart trimestre, la taxa d’incidència (nombre d’accidents laborals per cada 100.000 habitants en jornada de treball) es va situar en 225, la qual cosa suposa un augment de l’1% interanual.

La taxa d’incidència dels sinistres ‘in itínere’ (els que es produeixen en el trajecte de casa al treball i viceversa) va ser de 36, un 5% més en taxa interanual.

Quant a la gravetat dels accidents en jornada de treball, el 99,2% són de caràcter lleu. Els accidents mortals en jornada de treball van representar el 0,1%, però han augmentat un 14% en l’últim any.

Balears va registrar en l’últim trimestre de l’any una taxa d’absentisme per Incapacitat Temporal (IT) –malaltia comuna o accident no laboral, malaltia professional o accident de treball– del 6,7%, la qual cosa situa a l’arxipèlag com la vuitena comunitat amb la taxa més baixa, encara que creix un 2,8% respecte al trimestre anterior.

Quant a l’absentisme per Incapacitat Temporal (el més important), la taxa és del 5,1%, xifra que creix respecte al trimestre anterior i també respecte al quart trimestre de 2021, segons un estudi publicat aquest dilluns pel servei d’estudis d’Adecco.

En tota Espanya, la taxa es va situar en el quart trimestre de 2022 en el 5,1%, una dècima per sobre de la del trimestre anterior i dues dècimes més que en el quart trimestre de 2021.

A Balears, per sectors, la taxa en el sector industrial és d’un 6,9%. En Construcció la taxa se situa en un 4,9% i en els Serveis el seu índex d’absentisme queda en un 7,1%, el més alt per a l’autonomia.

Font: Mallorcadiario.com

Deixa un comentari