Els accidents laborals van deixar 826 morts en 2022

Els accidents laborals van deixar 826 persones mortes en 2022, 84 treballadors més que en 2021, segons les dades provisionals que el Ministeri de Treball ha publicat aquest dilluns. Suposa un augment de l’11% respecte a les víctimes totals de l’any previ, el major salt registrat en la sèrie històrica.

Les dades provisionals donen compte que a Espanya moren més de dues persones al dia a causa dels seus treballs: 826 persones al llarg de 2022. Si es comparen amb les dades provisionals de gener a desembre de 2021, l’increment interanual és encara major, del 17%.

 

Del total, 679 persones van morir en accidents durant la seva jornada laboral, mentre que 147 persones van morir quan anaven o tornaven als seus llocs de treball, en el que es coneix com a accidents ‘in itineri’. Com sempre succeeix en aquesta xacra, la gran majoria de víctimes són homes, amb 751 morts en accidents laborals i 75 dones.

Si s’atén les causes de defunció, destaca el gran increment de morts a causa de “infarts, vessaments cerebrals i altres causes estrictament naturals” durant la jornada de treball, amb 285 víctimes i un increment del 29% respecte l’any anterior. També per “quedar atrapat, ser aixafat, sofrir una amputació”, que deixa 103 persones mortes després d’una alça del 21% respecte a les dades provisionals de 2021.

La gran pujada de les morts es comprova també si s’atén l’índex d’incidència, les defuncions per cada 100.000 treballadors, que pretén mesurar l’evolució de la sinistralitat sense que es vegi alterada pel major o menor nombre de treballadors. Segons aquest, les morts van aconseguir a 4,3 treballadors de cada cent mil, després d’un increment percentual que també és el major de la sèrie (amb l’excepció de 2020, la pandèmia).

 

Deixa un comentari