Treballadors de Clece posen a prova una polsera per a evitar cops de calor

En èpoques de calor, hi ha uns certs treballs que sofreixen més riscos de patir aquests problemes de salut, com són totes aquelles tasques que es realitzen a la intempèrie o durant les hores de més temperatura. Per això, és imprescindible aplicar una bona Prevenció de Riscos Laborals.

Com a mesura preventiva contra aquests cops de calor, la Direcció Sud de Clece està duent a terme una iniciativa pilot entre la seva plantilla, que consisteix en uns braçalets que avisen d’un risc de sobrexposición tèrmica gràcies a la seva alarma visual i sonora. Ja s’han distribuït al voltant de 70 polseres entre treballadors i treballadores del grup Clece en 13 serveis de la Direcció Regional Sud.

La innovació aplicada en aquestes polseres està dissenyada perquè el seu ús sigui senzill i respongui de manera eficaç. A través de la denominada ‘tecnologia de flux de calor’, la polsera recull la informació de la calor corporal en la nina i calcula amb precisió la calor acumulada en el cos. A partir dels 38 °C-38,5 °C, l’alarma de la polsera es dispara, encara que la persona encara no està en situació de perill. Com no és normal que la temperatura corporal sigui tan alta en comparació amb la temperatura de referència, existeix un alt risc que continuï augmentant si no es fa res i, per això, la polsera avisa. S’activa l’alarma sonora i visual per a protegir la persona del risc d’insolació.

Aquestes polseres, que ja tenen alguns treballadors i treballadores de serveis de Neteja, Parcs i Jardins o Manteniment del grup Clece, són una gran mesura preventiva contra els cops de calor. No tenen en compte la temperatura exterior (el clima), ni la humitat, només l’augment de la temperatura corporal. Tampoc necessiten de dades personals, per la qual cosa respecten la privacitat de les persones que ho porten. La polsera porta una bateria pensada per a durar els tres mesos de la seva vida útil.

Font: Diariodesevilla.es

Deixa un comentari