Experts i agents socials estodiaran les càrregues de feina als hotels

El Govern balear ha constituït un grup de treball amb especialistes i representants de sindicats i patronals per a estudiar com les càrregues de treball als hotels incideixen en la salut dels empleats.

L’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibassal) ha convocat a representants de CCOO i UGT, de les associacions empresarials d’hostaleria FEHM, ASHOME i FEHIF, i de la Fundació per a la Prevenció de Riscos Laborals en el Sector de l’Hostaleria (FPHIB) per a formar part d’aquesta taula de treball, que té en encàrrec de fixar un mètode per a mesurar de manera objectiva les càrregues de treball en les diferents àrees professionals de la hotelería.

“El grup de treball analitzarà des d’un punt de vista tècnic les càrregues en cada lloc de treball per a millorar les condicions de treball de les persones treballadores de l’hostaleria, departament a departament”, explica el Govern en una nota de premsa.

Recorda que l’hostaleria presenta a Balears alts índexs de sinistralitat, encara que en general els accidents i malalties són de caràcter lleu.

De tots els accidents laborals de 2019, el 26,1% va correspondre a l’hostaleria i d’aquests els hotels i un altre tipus d’allotjaments van acumular el 59,3%.

“Per tipologia, els sobreesforços representen gairebé un de cada tres accidents registrats; més de la meitat, el 54,9%, els han sofert dones”, afegeix el Govern.

Amb aquesta taula de treball s’avança en la resposta a una reivindicació històrica de les cambreres de pis, que sofreixen el 27,3% de tots els accidents en l’hostaleria i en una tercera part aquests tenen que el seu origen en els sobreesforços.

Font: EFEer

Deixa un comentari