Els nous llits hotelers reduiran un 30% les baixes de les cambreres de pis

La implantació obligatòria dels nous llits amb sistemes d’elevació en tota la planta d’allotjament turística de Balears, segons la UGT i els col·lectius de cambreres de pis, reduirà fins a un 30% les baixes per lumbàlgies. El secretari general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consums de la UGT, José García, assenyala: «En aquests moments són molt poques les grans cadenes que compten amb llits elevables, encara que Riu i Meliá són les que més les tenen implantades i són la prova palpable que des de la seva instal·lació ha baixat el percentatge de baixes». García xifra en unes 20.000 les integrants d’aquest col·lectiu a les Illes.

Les professionals d’aquest servei que desenvolupen la seva activitat en llits ergonòmics, cas del Nixe Palace o del Riu Fiesta, assenyalen que «és un fet que les baixes s’han reduït fins a un 30%, percentatge que s’extrapolarà a la resta d’establiments quan es generalitzi per llei l’ús d’aquests llits, que es poden pujar per pedal hidràulic o amb motor». La governanta del Nixe Palace, Manuela Oliver, ressalta la predisposició d’Hotels Sants per millorar les seves condicions laborals: «La cadena va posar aquests nous llits fa 13 anys i des de llavors ha baixat de manera progressiva el percentatge de baixes. Els llits elevats fan més suportable i segur el nostre treball i evita problemes de lumbàlgies o hèrnies».

Des de Riu Hotels puntualitzen que disposen de llits ergonòmics en *Balears des de 2014, quan es va realitzar la reforma de el      Riu San Francisco. «Des d’aquest any s’han anat substituint en tots els nostres hotels a Mallorca a mesura que s’han anat reformant. Els llits són *elevables i amb rodes, la qual cosa facilita la mobilitat de les mateixes i evita que els empleats hagin d’empènyer i fer esforços extres. Gràcies a la seva implantació les baixes en la plantilla de cambreres de pis han disminuït considerablement», indica la cadena. La nova llei turística se centra de manera prioritària per millorar la qualitat laboral dels treballadors. La llei, en aquest sentit,    contempla canviar 300.000 llits hotelers per unes altres que disposin d’avanços tecnològics per a evitar problemes.

El conseller de Turisme i Treball, Iago Negueruela, assenyala:    «El canvi serà quantiós, d’aquí els contactes amb alguns proveïdors (Pikolin) per a abaratir el preu, però en qualsevol cas s’arbitraran subvencions amb efecte retroactiu des del passat un de gener per a facilitar a les empreses la seva compra».

Font: UltimaHora

Deixa un comentari