Es dupliquen els accidents laborals amb bicicletes i patinets, i el 90% són in itinere

Segons dades de AMAT (Associació de Mútues d’Accidents de Treball), 2019 va ser un any d’inflexió per als accidents laborals de trànsit a bord de bicicletes i patinets. Aquests es van convertir en el quart tipus de vehicle amb més accidents laborals de trànsit amb baixa, per davant dels accidents amb vehicles pesants (camions, autobusos i autocars) i per darrere dels accidents amb automòbils, motocicletes i vehicles lleugers, i van aconseguir la xifra total de 2.666 incidents.

Des de 2016 el nombre d’accidents de treball amb baixa amb aquesta mena de vehicles s’ha incrementat un 46% (variació de 2020 respecte al 2016), sumant un total de 9.881 accidents amb baixa, dels quals 2.666 es van produir en 2020. “Un increment que s’aprecia sobretot en 2019 respecte a l’exercici anterior, amb un 45,8% més d’accidents laborals amb baixa”, explica el responsable de Prevenció de Umivale, José Luis Cebrián.

Deixa un comentari