14 de juny, Dia Mundial del donant de sang

El Dia Mundial del Donant de Sang se celebra el 14 de juny de cada any, amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar a la població mundial sobre la importància de donar sang, per a contribuir amb la salut de pacients que requereixen transfusions.

Així mateix, es pretén promoure l’establiment de sistemes i infraestructures, destinades a incrementar les donacions de sang i productes sanguinis segurs per a transfusions, amb el suport dels governs i les autoritats sanitàries.

La data d’aquesta efemèride commemora el naixement de Karl Landsteiner, patòleg i biòleg austríac que va descobrir i va tipificar els grups sanguinis, motiu pel qual se li va concedir el Premi Nobel de Medicina l’any 1930.

Des de la Fundació Prevenció Hostaleria Illes Balears volem commemorar aquest dia, recordant la importància que té en la nostra societat la donació de sang, per la qual cosa la FPHIB sempre ha treballat en la difusió d’aquestes accions, especialment a través de la campanya conjunta de donacions de sang entre treballadors i treballadores del sector d’hostaleria dels Illes Balears organitzat anualment de manera conjunta amb la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears.

 

Deixa un comentari