El INSST compleix 50 anys dedicat a la promoció i suport a la millora de la seguretat i la salut en el treball

L’Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball (INSST), organisme adscrit al Ministeri de Treball i Economia Social, commemora avui el 50 aniversari de la seva creació, segons ha informat el Departament que dirigeix Yolanda Díaz.

El INSST és l’òrgan cientificotècnic especialitzat de l’Administració General de l’Estat que té com a missió l’anàlisi i estudi de les condicions de seguretat i salut en el treball, així com la promoció i suport a la millora d’aquestes.

És, a més, un centre de referència nacional abans les institucions europees, en particular respecte a l’Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball i la seva Xarxa.

“Parlar de treball decent és parlar de millorar també les condicions de seguretat i salut. El INSST està implicat en la implantació d’una veritable cultura de la prevenció, que minimitzi els riscos laborals i converteixi els nostres centres de treball en espais segurs”, ha assenyalat la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, en la commemoració d’aquest 50 aniversari.

“Des del Ministeri de Treball ens hem implicat en la reducció dels accidents de treball i les malalties professionals, i en aquesta tasca l’Institut desenvolupa paper un capital”, ha recordat.

La ministra de Treball ha destacat la labor desenvolupada pel INSST durant la crisi sanitària. “El INSST ha revelat, més que mai, la importància de les seves funcions. Amb rigor i mirada científica, fent valer els estàndards normatius, informant, assessorant i verificant uns equips de protecció, imprescindibles, durant la pandèmia, per a protegir la nostra salut i la nostra integritat física, en els centres de treball i en la nostra vida quotidiana”, ha apuntat Díaz.

Amb una dotació pressupostària de 41,6 milions d’euros, un 6% més que en el pressupost inicial de 2020, el reforç del INSTT és una actuació prioritària del Ministeri de Treball per a 2021 amb l’objectiu de garantir els drets dels treballadors, especialment els que desenvolupen la seva activitat en entorns perillosos.

L’increment de 2,5 milions d’euros assignat en els comptes de 2021 es destinarà, en concret, a potenciar el laboratori d’assaig d’equips de protecció individual del Centre Nacional de Mitjans de Protecció de Sevilla, que durant la crisi sanitària, entre el 17 de març i el 31 de desembre de 2020, ha verificat, a petició del Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, 739 equips de protecció individual (EPIs). En aquest període el INSST va atendre 6.101 consultes d’assessorament tècnic especialitzat.

Font: EuropaPress

Deixa un comentari