Aplicacions mòbils per a la prevenció de riscos laborals

Amb un ús pràcticament generalitzat de tauletes i telèfons mòbils, és cada vegada més comú que aquests dispositius, a través d’eines desenvolupades específicament per a això, serveixin com a instruments per al control de la prevenció de riscos laborals en les empreses.

Parlem de les Apps de prevenció de riscos laborals, les quals ens permeten identificar, avaluar i portar un control dels possibles riscos associats a determinades activitats laborals. La possibilitat d’utilització del propi dispositiu mòbil com a instrument de recollida de dades, així com la possibilitat (en la majoria d’ocasions), de bolcar aquestes dades en ordinadors per al seu posterior tractament i anàlisi, han fet que l’existència d’aquesta mena d’aplicacions augmenti de manera exponencial en els últims temps.

Aquestes eines es conceben especialment per a facilitar el treball dels tècnics en PRL, auqnue puden resultar igualment útils per a qualsevol empresari i/o treballador que vulgui conèixer els riscos derivats del seu centre o lloc de treball.

A continuació llistem algunes d’aquestes aplicacions existents en les diferents plataformes, amb la peculiaritat que totes són gratuítas per a la seva descàrrega i utilització.

APP FPHIB. Com no podria ser d’una altra manera, comencem amb l’aplicació desenvolupada per part de la Fundació Prevenció Hostaleria Illes Balears. En ella podem trobar multitud de continguts formatius i informatius desenvolupats per la FPHIB, destacant les guies i vídeos de prevenció específics per àrees funcionals en hostaleria.

Prevencion-10. Es tracta d’un servei d’assessorament gratuït creat per a ajudar al personal autònom i a les pimes amb fins a 25 treballadors a gestionar els seus riscos laborals. L’aplicació que es presenta permet accedir a tots els continguts del lloc web Prevencion10.es : evalua-t®, autopreven-t® i instrueix-t®, així com a la biblioteca, a la secció multimèdia i preguntes freqüents.

Protectores Auditivos. En instal·lar està aplicació, podràs calcular des del teu dispositiu, l’atenuació del soroll que ofereix un protector amb una exactitud mitjana-alta, a partir dels valors H, M i L, que normalment apareixen en el fullet del fabricant. Entre altres utilitats.

REBA – Carga Postural. Una eina de fàcil operació, la funció de la qual consisteix a analitzar el risc degut a una postura forçada o mantinguda concreta. Inclou els factors de càrrega postural dinàmics i estàtics. Possiblement una de les apps amb més demanda d’ús de la llista que et presentem.Amb un ús pràcticament generalitzat de tauletes i telèfons mòbils, és cada vegada més comú que aquests dispositius, a través d’eines desenvolupades específicament per a això, serveixin com a instruments per al control de la prevenció de riscos laborals en les empreses.

Deixa un comentari