El Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, es reuneix amb els consells insulars per a treballar en les mesures a adoptar en matèria de turisme segur

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha mantingut aquest matí una reunió de treball amb representants dels quatre Consells insulars per a treballar en les mesures a adoptar en matèria de turisme segur, amb l’objectiu d’avançar en els protocols que permetin recuperar l’activitat turística el més aviat possible.

Aquesta trobada s’emmarca dins de la ronda de contactes que tant el conseller Negueruela, com la directora general de Turisme, Rosana Morillo, estan mantenint en els últims dies per a buscar la màxima coordinació i col·laboració entre Consells i Govern de cara a les reunions programades amb la Secretaria d’Estat de Turisme en el si del grup de treball en el qual participa Balears.

En aquesta línia, ahir Negueruela va mantenir una reunió amb les federacions hoteleres, està en permanent contacte amb les organitzacions sindicals i avui ha estat el torn dels Consells. La trobada s’ha celebrat per Zoom de manera telemàtica i el conseller ha estat acompanyat per Morillo i les responsables de l’Agència d’Estratègia Turística dels Illes Balears (AETIB), Antonia Alomar i Esther Callizo.

Durant la trobada, Negueruela ha transmès als representants dels Consells la necessitat de fomentar al màxim la coordinació entre administracions de cara a preparar les reunions previstes amb el Govern d’Espanya. Tot per a preparar a les Illes per a recuperar l’activitat turística el més aviat possible i començar la planificació de la temporada 2021.

Per part del Consell de Mallorca han participat en la reunió el conseller insular de Turisme i Esports, Andreu Serra, i la directora insular de Turisme, Lucía Escribano; des de Menorca ha estat present la presidenta del Consell, Susana Mora; des d’Eivissa el president de la institució, Vicent Marí, i finalment, Alejandra Ferrer, ha participat com a presidenta del Consell de Formentera.

GRUP DE TREBALL

El Govern dels Illes Balears, a través de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i de la Conselleria de Salut i Consum, de manera conjunta amb el Govern d’Espanya i amb el de les Illes Canàries està treballant per a establir les condicions i protocols necessaris que permetin desenvolupar un turisme segur quan sigui possible.

En concret, s’ha creat un grup de treball conjunt en el qual estan implicats tres ministeris del Govern d’Espanya (Sanitat, Indústria, Comerç i Turisme, i Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació) a més dels dos arxipèlags. L’objectiu comú és aconseguir acords amb altres països, entre els quals es troben Regne Unit, Alemanya i països nòrdics, per a establir corredors segurs que permetin la reobertura del turisme internacional.

Una de les conclusions a les quals s’ha arribat ja en aquest grup de treball és que totes les mesures que s’adoptin en les pròximes setmanes per a garantir la seguretat del turisme s’aplicaran en els dos arxipèlags, tant a les Illes Balears com a les Illes Canàries. D’aquesta manera, el Govern d’Espanya treballa ja per a aplicar aquest tipus de mesures en tots dos territoris.

Font: CAIB

Deixa un comentari