El Govern accepta reconeixer les enfermetats profesionals de les Cambreres de Pis

El Govern ha acceptat la proposta de Balears i Canàries per reconèixer les diverses malalties professionals de les cambreres de pis com la síndrome del túnel carpià o les patologies que es produeixen per moviments repetitius en els treballs de neteja de manera específica.

Un comunicat de l’Executiu regional especifica que el document conjunt elaborat pels governs de tots dos arxipèlags per modificar el quadre de malalties professionals de les cambreres de pis ha estat l’origen de la proposta que l’Estat ha portat avui a la taula per la Qualitat en l’ocupació en el sector de l’Hostaleria.

Segons la proposta, el nou quadre reconeixerà les malalties professionals específiques com la síndrome del túnel carpià o les que es produeixen per moviments repetitius o originats per vibracions transmeses a la mà que puguin produir el maneig d’aspiradors, enceradores o fregadoras.

A més, s’establirà un codi propi per a les cambreres de pisos en la Classificació Nacional d’Ocupacions, la qual cosa dotarà d’autonomia pròpia en la font estadística i permetrà un seguiment més precís de les malalties professionals o accidents laborals del col·lectiu.

Font: Ultimahora.es

Deixa un comentari