La siniestralitat laboral eleva a 11 el nombre de morts en el treball

Fins a setembre, han estat 11 les persones han perdut la vida en accidents laborals en *Balears. Una evidència clara que la sinistralitat laboral augmenta de forma “constant” en les *Illes.

Així ho ha denunciat el sindicat Comissionis Obreres (CCOO) en un comunicat, en el qual ha denunciat el “incompliment” de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. Per això, ha exigit “el compromís i responsabilitat” dels qui han de vetllar per que això no ocorri.

Així mateix, el sindicat ha constatat que *Balears lidera els índexs d’incidència mensual d’accidents de treball. I, ho fa amb 423, “molt per damunt” de la mitjana estatal (278), ha remarcat el sindicat. A més, no seria gens nou, ja que denuncien que ocorre “com ve ocorrent any rere any”.

En aquest sentit, apunten que els accidents laborals han augmentat pel que fa al mateix període de l’any anterior. En concret, amb 15.993 nous casos, ha augmentat un 9,08% més; el mateix que el cas dels accidents mortals, amb un total d’11 treballadors morts entre gener i setembre, enfront de 2 del 2016.

Els sectors de Construcció i Hostaleria, amb un augment en nombres absoluts de 506 i 342 accidents pel que fa a l’any anterior, són els més perjudicats, han precisat.

Des de CCOO han assenyalat que les retallades “ens ha portat a un mercat de treball precari”. I, han afegit, “com a conseqüència s’ha produït la deterioració de les condicions de treball”. A més, incideixen, “l’augment dels danys a la salut dels treballadors”.

Davant aquesta situació, des de l’organització sindical han reivindicat que “s’intensifiquin els esforços des de les Administracions Autonòmiques i Estatals”. I, “que s’investiguin i analitzin tots els accidents”. Finalment, han demanat “una major inversió en polítiques preventives, i que es desenvolupi de manera efectiva la Llei de Prevenció de Riscos Laborals”.

Font: Mallorcaconfidencial.com

Deixa un comentari