La FPHIB presenta la Guia sobre Riscos Químics i Biològics en Hostaleria

Emmarcat dins del treball de desenvolupament editorial formatiu en matèria de prevenció de riscos laborals en el sector d’hostaleria, la Fundació per a la Prevenció de Riscos Laborals en el sector d’Hostaleria presenta la Guia sobre Riscos Químics i Biològics.

Malgrat que normalment s’identifica al sector d’hostaleria amb riscos més relacionats amb els sobreesfoços, les caigudes o els riscos psicosocials, cal destacar que els riscos químics i biològics són igualment importants en àrees funcionals específiques del sector.

En relació als riscos biològics podem destacar els relatius al tractament de residus per part de les cambreres de pis (recollida d’escombraries), els propis del departament de manteniment (neteja de fosses sèptiques, etc.) o els que afecten a l’àrea de cuina, en relació al tractament d’aliments per al consum humà.

Quant als riscos provocats per la manipulació de productes químics, tant les cambreres de pis, a partir de l’ús de productes de neteja, com l’àrea de serveis complementaris, destacant els professionals encarregats de piscines i spas, són varis dels col·lectius que poden veure’s afectats per aquests riscos.

Per això, des de la Fundació es va decidir a editar aquest manual amb l’objectiu que sigui d’utilitat per als treballadors, treballadores i empreses del sector a l’hora d’afrontar aquest tipus de riscos professionals

La Guia pot ser consultada i descarregada, de forma totalment gratuita, al següent enllaç: Guia sobre riscos químics i biolòcis al sector de hoteleria

Deixa un comentari