Presentació de la guia per a la intervenció sindical en la organització del treball i riscos psicosocials per part de ISTAS – CCOO

El passat 17 de setembre va tenir lloc la Jornada de Presentació de la guia per a la intervenció sindical en organització del treball i riscos psicosocials, en un acte organitzat per ISTAS-CCOO juntament amb CCOO de la Rioja i finançat per la Fundació per a la Prevenció dels Riscos Laborals.

La jornada es va centrar en la presentació de cinc experiències d’intervenció sindical en organització del treball i riscos psicosocials, que van servir per introduir els diferents capítols de la guia i que, al seu torn, van reflectir el fruit dels 15 anys que CCOO porta treballant en aquest camp.

Experiència 1. Visualitzar les desigualtats. Ángel J Martínez, Fernando Olarte i Carlos Ochoa, delegats de prevenció en CROWN EMBALATGES i Jorge Tejada, assessor de salut laboral, CCOO de La Rioja.

Experiència 2. Propostes sindicals per reduir el ritme de treball. Leovigilda Medina i Mª del Carmen Hernández, Delegades de prevenció en BONNY i SALTADERO i Iván Borges, assessor de salut laboral, CCOO de Canàries

Experiència 3. Perseverança sindical per aconseguir la implementació de mesures preventives. Joan Álvarez, delegat de prevenció d’EUROPEA DE CUINATS i Montse Haro, assessora de salut laboral, CCOO de Catalunya

Experiència 4. Fer visibles i col·lectives les exposicions a riscos psicosocials. Pilar Blanco, delegada de prevenció en l’ADMINISTRACIÓ GENERAL DE L’ESTAT a Salamanca i Sonia *Bonal, assessora de salut laboral, CCOO Castella i Lleó

Experiència 5. Intervenir sobre l’organització del treball disminueix els riscos. Teo Enfedaque, delegat de prevenció en ANTIGA CASA JOVÉ i Judith Hortet, assessora de salut laboral, CCOO de Catalunya.

En la inauguració de l’acte van intervenir Jorge Ruano, Secretari General de CCOO de La Rioja i Pedro Linares, Secretari Confederal de Salut Laboral i Medi ambient de CCOO, mentre que la clausura va ser a càrrec de Vicente López, Director de ISTAS-CCOO.

ENLLAÇ DE LA GUIA: guia per a la intervenció sindical en organització del treball i riscos psicosocials

Deixa un comentari