Inspecció de Treball imposa 2.005 multes per valor de 7,9 milions de euros

Hostaleria i Comerç van a ser els sectors empresarials que es van a posar sota la lupa de la Inspecció de Treball de les illes en les seves actuacions contra l’economia irregular previstes per 2015, segons es va anunciar ahir des d’aquest organisme i des de la conselleria d’Economia, durant la reunió mantinguda amb patronals i sindicats. Una altra dada es va posar sobre la taula: durant els deu primers mesos d’aquest any s’han obert en l’arxipèlag 2.005 actes d’infracció vinculades a l’economia submergida, per un valor de 7,9 milions d’euros.

Aquesta informació va ser facilitada durant la reunió de la comissió tripartida sobre inspecció laboral celebrada el passat mes de novembre, en la qual a més de donar dades sobre les actuacions desenvolupades durant els deu primers mesos d’aquest exercici, es va avançar la proposta de les campanyes de control que es van a executar en 2015.

Respecte a la vigilància que es va a desenvolupar durant el proper exercici, està previst que es duguin a terme 19.481 inspeccions, 1.032 més que les fixades per aquest any. D’aquestes, en la lluita contra l’economia irregular es desenvoluparan al llarg de l’any que ve 7.776 actuacions d’inspecció, de les quals 4.810 seran de caràcter planificat. I en aquest apartat destaca el pes de l’hostaleria, principal motor econòmic de les illes i en el qual s’han detectat importants irregularitats en estius anteriors, com en el cas de la utilització de becaris. Aquest sector va a concentrar 2.000 d’aquestes inspeccions.

Balanç de 2014

Pel que fa a la labor desenvolupada per la Inspecció de Treball durant els 10 primers mesos d’aquest any, s’han dut a terme 16.368 inspeccions.

Gràcies a aquestes actuacions s’han obert els 2.005 expedients sancionadors abans assenyalats en matèria d’Economia Irregular, Seguretat Social i Treball d’Estrangers, amb propostes de sanció per un valor global de 7,9 milions d’euros.

En el capítol de prevenció de riscos laborals, els expedients sancionadors oberts en aquests deu mesos ascendeixen a 284, amb multes per un import global d’1,5 milions d’euros.

Deixa un comentari