Un terç de les víctimes de tràfic en 2013 ho varen ser en el entorn laboral

Un terç de les víctimes de tràfic del passat any a Catalunya ho van anar en sinistres ocorreguts en un entorn laboral, en trajectes “in itinere” o per motiu de treball, davant el que la Generalitat ha constituït un grup de treball per promoure plans de seguretat viària laboral per a les empreses.

En concret, segons dades de Tràfic, en 2013 va haver-hi 10.772 persones que van sofrir un accident de trànsit en desplaçaments motivats per treball a Catalunya, la qual cosa suposa el 33,25% del total de les víctimes en la carretera i el 12,4% del total de víctimes d’accidents laborals.

Del total de víctimes per accident de trànsit en desplaçaments laborals, un 76% (8.188) van sofrir el sinistre en trajectes d’anada i retorn al treball -els coneguts com “in itinere”-, mentre que el 24% restant (2.584) el van ser en desplaçaments motivats pel propi treball -coneguts com en jornada o “*in missio”-, segons les dades de Tràfic.

Una de les propostes que haurà de desenvolupar aquest grup de treball és que els responsables de salut i seguretat laboral de les empreses rebin formació viària a través del Consorci de Formació Continua, perquè la traslladin als seus companys. Font: La Vanguardia

Deixa un comentari