El Tribunal Suprem amplia els suposts de accidents in itinere

Per primera vegada s’ha qualificat com a accident laboral in itinere el sinistre sofert per un treballador en el desplaçament des de la seva residència familiar al seu domicili per qüestions de treball.

Concretament, l’accident de trànsit es va produir quan el treballador va xocar amb un cabirol en una carretera, en el desplaçament que feia els diumenges a la tarda des de la seva casa a una localitat veïna on vivia de dilluns a divendres per motius laborals. El *INSS va reconèixer al treballador una incapacitat permanent total a causa de les lesions sofertes, però la va considerar com una incapacitat derivada de malaltia comuna ja que la finalitat del viatge no era de treball sinó que obeïa a motius particulars, tampoc podia establir-se una relació de proximitat entre el desplaçament i l’hora en què es va produir amb el treball i, a més, el desplaçament no era entre el treball i la que era la seva residència laboral.

En aquesta sentència el Tribunal Suprem rebutja tots aquests arguments en entendre que el punt de partida i de tornada d’un accident de treball in itinere pot ser tant el de la residència familiar del treballador com el seu propi domicili per motius laborals. Segons el sindicat UGT-León, encarregat de la defensa del treballador, aquesta fallada és important en tant que modifica la jurisprudència sobre aquest tipus d’accidents i amplia de forma considerable la protecció dels treballadors. Font: Lexnova.es

Deixa un comentari